Onze vereniging


Odoorner Luchtvaart Club (OLC)
De OLC is een modelvliegvereniging van ca. 70 leden (leeftijden van 8 tot 80 jaar) die zich bezighouden met alle mogelijke vormen van de modelvliegsport. Dit varieert van helicopters tot vliegtuigen, zwevers en radiografisch bestuurbare parachutisten.

Als je lid bent van onze vereniging kun je naar eigen keuze deelnemen aan recreatief model- en/of wedstrijdvliegen op ons eigen modelvliegveld. Hier hebben wij beschikking over alle faciliteiten, zoals een clubhuis, een eigen parkeerterrein en tafels met voorzieningen om bijvoorbeeld accu’s te laden op het veld.

De OLC is aangesloten bij de KNVvL afdeling modelvliegen en hanteert het BVM (Basis Veiligheidsreglement Modelvliegen) voor het op een veilige en verantwoorde manier beoefenen van de modelvliegsport. Het lidmaatschap van de KNVvL is verplicht voor onze leden en gastvliegers.

Een actieve club
Ieder jaar is er bij de OLC veel te doen. Voor beginnende vliegers organiseren wij vaste instructieavonden waarin je onder leiding van een instructeur vliegles krijgt om het KNVvL vliegbrevet (in de diverse disciplines van motorvliegtuig, zweefvliegtuig, multicopter en helikopter) te behalen.

Daarnaast worden er door de leden jaarlijks diverse evenementen en wedstrijden georganiseerd. Hierbij kun je denken aan:
  • Modelvliegwedstrijden welke meetellen voor de landelijke KNVvL puntentelling.
  • Clubavonden met een interessant onderwerp.
  • Club zondagmiddagen (voor het hele gezin)
  • Terugkerende evenementen: oliebolvliegen, landelijke vliegrecreade op Hemelvaartsdag en de ‘fly-in’ in het eerste weekend van september. Dit is een 3 daags evenement met modelvliegers van andere verenigingen uit Nederland, Duitsland en België.
  • Demonstraties aan belangstellenden, bedrijven, scholen en het zich manifesteren op evenementen in de regio. Voor dit doel is o.a. een speciaal demovliegtuig met dubbele bediening aanwezig.
Bekijk hier onze evenementenkalender

Prettige sfeer
Het doel van de OLC is primair om mensen die enthousiast zijn voor de modelvliegsport bij elkaar te brengen en hen deze hobby op een veilige manier laten uitvoeren. De OLC heeft een goede relatie met andere modelvliegverenigingen in de regio en heeft ook een goede naamsbekendheid bij andere verenigingen in binnen- en buitenland en de KNVvL.

Wij hopen je met deze informatie geïnspireerd te hebben om verder te kijken op onze site en je verder geholpen te hebben in deze mooie recreatieve sport. En je kunt natuurlijk altijd één van onze clubleden benaderen, mocht je nog vragen hebben!
Contact
Het vliegveld is op de volgende coördinaten te vinden:
N 52 50.484, E 6 49.124

Adres:
Odoorner Luchtvaart Club
Achterweg 7
7874 TL Odoornerveen

Overige informatie
Om deze recreatieve sport te beoefenen, zijn op internet diverse sites te raadplegen, die jou het e.e.a. kunnen vertellen over de soorten trainingsvliegtuigen, -helicopters, -multicopters etc. etc.

OLC Statuten

OLC Reglement

OLC Privacyverklaring

Technische commissie
Frank Walsteijn
Patrick Sloot
Reint Kool

Evenementen
Wim Harwig

Terreincommissie
Jacco Lukkien
Frank Walsteijn
Frank Hooijschuur
Joop Bakker

Vragen en opmerkingen kunnen gemaild worden naar: bestuur@flyolc.nl


Bestuurs­samenstelling


Vliegtijden


Wanneer en op welke tijdstippen mag er gevlogen worden?
Voor het vliegen op ons veld gelden de volgende regels en tijden:
Algemeen: Een vlucht wordt volgens wettelijke bepaling slechts uitgevoerd onder omstandigheden waarbij er vanaf de grond tijdens de gehele vlucht goed zicht is op het modelvliegtuig en het luchtruim daaromheen. (Gast)Vliegers dienen in het bezit te zijn van een geldig KNVvL-brevet.

Tijden waarop er gevlogen mag worden:
Motorvliegen (brandstof):
maandag, dinsdag en donderdag vanaf 18.00 uur.
Woensdag, vrijdag en zaterdag vanaf 7.00 uur.
Zondag vanaf 13.00 tot 19.00 uur.

Electro-modellen:
Maandag t/m zaterdag vanaf 7.00 uur.
Zondag vanaf 13.00 tot 19.00 uur.

Voorrangsituaties:
Donderdagavond (t.b.v. heli-instructievliegen), vrijdag en zaterdag tot 14.00 uur is met voorrang bestemd voor helivliegers.
Vrijdagavond is met voorrang bestemd voor instructievliegen (t.b.v. vleugelvliegers)

KNVvl


Hieronder worden een paar sites genoemd, die interessant zijn om te raadplegen:
KNVvl
KNVvl afdeling Modelvliegsport
Modelvliegen startpagina
Modelvliegsport