Archief
Ook in 2023 zal er weer een Modelvliegkamp zijn. We zijn dan te gast in Odoorn, waar we in 2017 al eens eerder waren neergestreken.
Het kamp zal plaatsvinden van 12 t/m 19 augustus 2023.

Voor nadere info zie www.modelvliegkamp.nl.
Na het openen van de de link is er meerdere info te zien in de nieuwsbrief die u kunt downloaden.Beste modelvliegers,

Van vrijdag 1 september tot en met zondag 3 september 2023 organiseert de Odoorner Luchtvaart Club haar jaarlijks terugkerende Fly-In op het modelvliegveld aan de Achterweg 7 te Odoornerveen.

U wordt bij deze van harte uitgenodigd om aan dit fantastische evenement deel te nemen, met historische, klassieke of actuele RC-modellen.
Motorvliegtuigen, jets, heli’s en zweefmodellen. Om te vliegen of om tentoon te stellen.
Elk deelnemend vliegtuig is, zoals gebruikelijk, welkom. Conform de nieuwe regelgeving moet elk vliegend toestel zijn voorzien van een RDW exploitantnummer.

Op zaterdag vindt de traditionele barbecue plaats.
Het opgeven voor de barbecue kan in de kantine tot vrijdag 13.00.
Ieder jaar hebben wij weer de ruimte voor een kleine camping. Reserveer tijdig!

Opgave bij Wim Harwig, email: evenementen@flyolc.nl

Met vriendelijke groet,
Namens de organisatie en het bestuur van de OLC,

Wim HarwigBeste modelvliegers,

Van vrijdag 2 september tot en met zondag 4 september 2022 organiseert de Odoorner Luchtvaart Club haar jaarlijks terugkerende Fly-In op het modelvliegveld aan de Achterweg 7 te Odoornerveen.

U wordt bij deze van harte uitgenodigd om aan dit fantastische evenement deel te nemen, met historische, klassieke of actuele RC-modellen.
Motorvliegtuigen, jets, heli’s en zweefmodellen. Om te vliegen of om tentoon te stellen.
Elk deelnemend vliegtuig is, zoals gebruikelijk, welkom. Conform de nieuwe regelgeving moet elk vliegend toestel zijn voorzien van een RDW exploitantnummer.

Op zaterdag vindt de traditionele barbecue plaats. De kosten kunnen wij nog geen inschatting van maken. Het opgeven voor de barbecue kan in de kantine tot 13.00 uur nog op dezelfde dag.
Ieder jaar hebben wij weer de ruimte voor een kleine camping. Reserveer tijdig!

Opgave bij Wim Harwig, email: evenementen@flyolc.nl

Met vriendelijke groet,
Namens de organisatie en het bestuur van de OLC,

Wim Harwig

Voor hen die de formule 1 niet kunnen missen. Er is een mogelijkheid om deze te bekijken.Beste modelvliegers,

Ondanks de corona crisis blijven we vooruit kijken.

Van vrijdag 3 september tot en met zondag 5 september 2021 organiseert de Odoorner Luchtvaart Club haar jaarlijks terugkerende Fly-In op het modelvliegveld aan de Achterweg 7 te Odoornerveen.
Voor hen die de formule 1 niet kunnen missen. Er is een mogelijkheid om deze te bekijken.

U wordt bij deze van harte uitgenodigd om aan dit fantastische evenement deel te nemen, met historische, klassieke of actuele RC-modellen. Motorvliegtuigen, jets, heli’s en zweefmodellen. Om te vliegen of om alleen maar om tentoon te stellen. Elk deelnemend vliegtuig is, zoals gebruikelijk, welkom. Conform de nieuwe regelgeving moet elk vliegend toestel zijn voorzien van een RDW exploitantnummer.

Op zaterdag vindt de traditionele barbecue plaats. De kosten daarvan zullen €15,- per persoon bedragen. Het opgeven voor de barbecue kan in de kantine tot 13.00 uur nog op dezelfde dag. Ieder jaar hebben wij weer de ruimte voor een kleine camping. Reserveer tijdig!

Opgave bij Wim Harwig, email: evenementen@flyolc.nl

Met vriendelijke groet,
Namens de organisatie en het bestuur van de OLC,
Wim Harwig
Beste modelvliegers,

Als aanvulling op de tekst genoemd in de flyer van onze fly-in op 3, 4 en 5 september. Willen wij jullie op de hoogte brengen, van de voorwaarden die nu van toepassing zijn.

Zoals jullie wellicht hebben gehoord zijn meerdaagse evenementen tot en met midden september niet mogelijk. Dit betekent dat wij geen vliegweekend kunnen organiseren met de mogelijkheid om te kamperen. Wij vinden dit erg jammer.

Wel is het mogelijk om een dag evenement te organiseren. Wij hebben dan ook besloten om de fly-in door te laten gaan en maken er 3 "losse" dagen van zonder camping. Jullie zijn dus van harte welkom op de fly-in op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 september. Op zaterdag 4 september zal er zoals gewoonlijk een barbecue zijn.

Omdat jullie uit het hele land komen kunnen wij ons voorstellen dat je niet voor één dag naar Odoornerveen komt. Wij hebben daarom contact gehad met een camping uit de buurt. Camping 't Haantje is een kleine camping op 5 autominuten en 13 fietsminuten van onze club. Voor het eerste weekend van september zijn er nog 25 plekken beschikbaar. Mocht je hier gebruik van willen maken, neem dan z.s.m. contact op met de eigenaresse. Vermeld hierbij dat je komt voor de fly-in van de OLC. De kosten zullen dan €13,50 i.p.v. €15,- bedragen (staanplaats incl. 2 personen, elektriciteit en sanitair gebouw).

Camping Laweda in Schoonoord, kosten voor 2 personen voor een toeristenplek 1ncl. 1 kampeermiddel, auto en electra €17,00. Camping Laweda is een camping voor jong en oud. En ze hebben 40 staanplaatsen. En nog enkele plekken te huur. Voor meer info zie de site.

Camping de Fruithof is een grotere camping, 6 autominuten en 14 fietsminuten van de club. Met deze camping hebben wij geen contact gehad dus wij weten niet wat de beschikbaarheid is.

Verder zullen wij bij binnenkomst controleren of je een coronatoegangsbewijs hebt. Zonder een geldig corona toegangs bewijs kun je helaas geen toegang krijgen op ons veld en niet kunnen deelnemen aan de fly-in.
Door gebruik te maken van de coronatoegangsbewijzen zal er geen 1,5 meter afstand zijn op de club. Je kunt op 1 van deze 3 manieren een coronatoegangsbewijs krijgen:
 • Vaccinatiebewijs
  Volledige coronavaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat je volledig bent gevaccineerd. Via de Corona Check app kun je je vaccinatiebewijs automatisch ophalen.
 • Hestelbewijs
  Bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona
 • Testbewijs
  Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur. Wanneer je meerdere dagen naar de fly-in komt betekent dit dat je je meerdere keren moet laten testen. Let op: dit mag geen zelftest zijn.
Hieronder de te nemen stappen om een geldig coronatoegangsbewijs te krijgen:
 • Stap 1: Download CoronaCheck-app of ga naar CoronaCheck.nl
 • Stap 2: Upload je coronabewijs (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve uitslag)
 • Stap 3: Laat QR-code scannen bij ingang evenement
 • Stap 4: Naar binnen met legitimatiebewijs
Graag horen we van je of je komt, op welke dag(en) en of je mee doet met de barbecue op zaterdagavond. De kosten daarvan zullen €15,- per persoon bedragen.

Opgave bij Wim Harwig, email: evenementen@flyolc.nl
Met vriendelijke groeten,
Wim Harwig

Op het veld van de OLC

Wedstrijd F3AX

Datum: 15 mei 2021 Gaat niet doorOp bovengenoemde datum wordt er een wedstrijd met grote Aerobatics schaalmodellen gehouden op ons veld (> 2 m spanwijdte; behalve voor Basic, daar is de spanwijdte vrij) De wedstrijden zijn door geheel Nederland en worden gevlogen volgens IMAC-procedures en programma’s.
Er zijn 3 programma’s waarbij er mogelijkheid is om deel te nemen voor beginners, relatief ervaren en gevorderde vliegers.
In de eenvoudigste klasse (Basic) mag dus ook met schaalmodellen kleiner dan 2 meter spanwijdte worden gevlogen.
Meer info; www.f3ax.nl

LET OP! Deze wedstrijd kan helaas niet doorgaan vanwege de Corona maatregelen.
Hopelijk dat het volgend jaar wel weer kan.

27-12-2020

Beste leden,

We hebben bericht van de gemeente dat we, onder restricties, weer mogen vliegen op het veld. Dat is goed nieuws maar er zijn wel beperkingen opgelegd, die eigenlijk ook niets nieuws zijn.

Alle regels op een rijtje: Feitelijk verandert er dus niet zo gek veel, alleen dat er nu specifiek benoemd wordt, dat er maximaal 6 mensen op het veld mogen zijn, en dan verdeeld tussen het platform en de twee tafels. Als er meer vliegers zijn, zullen we dus onderling moeten rouleren. Maak hier onderling afspraken over.

Het clubhuis mag nog niet gebruikt worden. Alleen de registratielijst mag worden gepakt en na het vliegen weer teruggelegd worden in het clubhuis.
Voor overige zaken mag hij niet gebruikt worden.

We willen als bestuur iedereen wel op het hart drukken dat we samen zuinig om moeten gaan met deze toestemming. Met andere woorden, let op elkaar en wijs elkaar erop als er in alle enthousiasme toch meer dan 6 mensen voorbij het hek staan, of er ontstaan voor het hek kleine groepjes mensen.
Het zou zonde zijn als er toch een ambtenaar staat te controleren en we moeten als club (en vlieger) hoge boetes betalen.

Het Bestuur

Heel erg veel vliegplezier, fijne kerstdagen en een gezond 2021 gewenst!

Hartelijke groet,
Henk Jan Huizinga


12-05-2020

Beste Olc leden,

Vanaf 12 mei 2020 is ons veld weer geopend voor leden/vliegers van de OLC.
Het gebruik mag alleen onder voorwaarden / protocol die aan alle leden per mail is toegezonden.

Helaas is het (nog niet) toegestaan, om niet leden/familie en kennissen mee te nemen naar /op het veld.

Namens het Bestuur van de OLC,
Frank Walsteijn
Voorzitter OLC

30-4-2020

Beste Olc leden,

Vooralsnog hadden wij als club geen duidelijk bericht gehad van de gemeente en Knvvl over hoe te handelen met de corona maatregelen en hebben ons daarom gehouden aan de op dat moment geldende RIVM regels.

Wij hebben nu bericht gekregen van de gemeente en van de KNVVL over het protocol voor activiteiten onder de 18 jaar.
Helaas staat hier ook in dat alle club activiteiten boven de leeftijd van 18 jaar niet toegestaan zijn.
De Knvvl melde al dat er op sommige velden gecontroleerd is op naleving hiervan.
Het niet houden aan deze regels kan hoge boetes opleveren.
Boete per persoon €390 en een aantekening op je strafblad.
Boete voor de vereniging €4000.

Daarom moeten wij helaas besluiten om alle activiteiten vanaf heden op het veld te verbieden.

Wij kijken allemaal reikhalzend uit naar het moment dat we onze activiteiten weer kunnen hervatten. Zoals nu bekend is, zal dit voor volwassenen niet eerder zijn dan 20 mei en zal de uitvoering moeten passen in de 1,5 metersamenleving.

Tevens maken wij van deze mail gebruik om u te melden dat door de corona crisis het verkrijgen van de vergunning benodigd voor de fly-in van de Gemeente te onzeker is.
Na lang overleg is dan ook besloten dat de fly-in 2020 niet door zal gaan.

Vriendelijke groeten
Het bestuur van de OLC

Onder de link met vragen en antwoorden van het RIVM, betreffende het Corona virus:
www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

Onderstaand info van de KnvvL:
www.knvvl.nlBeste Modelvliegers,

Daar door de corona crisis het verkrijgen van de vergunning benodigd voor de fly-in van de Gemeente te onzeker is.
Is na lang overleg besloten dat de fly-in 2020 niet door zal gaan..
Wij als OLC betreuren dit zeer, maar er is helaas geen andere keuze.


Trekking obligaties 2019
De obligatielening die in 2010 bedacht is voor de financiering van de bouw van ons clubgebouw is ondertussen alweer 9 jaar oud. Van de 200 obligaties zijn destijds ca. 140 obligaties uitgegeven. Jaarlijks worden 20 willekeurige obligatienummers uitgeloot. Houders van een obligatie die uitgeloot wordt kunnen in het betreffende jaar de obligatie verzilveren door deze in te leveren bij de penningmeester van de OLC.

Het bestuur van de OLC heeft het besluit genomen om alle resterende nummers die nog niet uitgeloot zijn allemaal betaalbaar te stellen. In onderstaand overzicht treft u dan ook de obligatienummers aan die in aanmerking komen voor aflossing.

Hoewel we weten dat hiermee afgeweken wordt van de oorspronkelijke regeling willen we de gelegenheid niet onbenut laten om aan iedereen die nog een obligatie heeft het verzoek te doen deze niet te verzilveren. Hierdoor hoeft de club geen aflossing te doen. Dit geld kan gebruikt worden voor aanschaf van nieuwe materialen die weggenomen zijn / beschadigd zijn naar aanleiding van de inbraak van afgelopen week.

Mocht je desondanks wel obligaties willen verzilveren dan kunnen deze tot uiterlijk 31 december 2019 ter uitbetaling aan de penningmeester worden aangeboden.

 
2019
Obligatienr.Obligatienr.Obligatienr.Obligatienr.
9 67 104 148
10 68 106 150
11 69 111 152
13 70 112 153
14 71 115 154
15 73 116 161
20 74 117 162
21 75 118 174
23 76 120 181
25 78 126 182
28 79 128 183
30 83 129 184
31 84 132 189
35 85 133 190
36 87 139 192
51 88 142 193
52 89 144 193
63 94 144 194
64 94 145 197
6495 146 198
66102 147 199


Trekking obligaties 2016
15 december 2016

2016 is het jaar waarin voor de zesde keer de trekking van de clubhuisobligaties heeft plaatsgevonden. Hoewel uw penningmeester en voorzitter in veronderstelling leefden dat deze zesde trekking laat in het jaar, vlak voor het sluiten van de markt, zou plaatsvinden, bleek niets minder waar te zijn.

De trekking in het lustrumjaar van de obligatielening vond plaats op 27 november wat betekent dat we dit jaar nog geen 3 weken later zijn met het afstoffen van de boerenbont bussen. Gerekend over een jaar met 52 weken praten we in dit geval over een afwijking van 5,76%. Er zijn ergere dingen te bedenken.

Dat neemt niet weg dat de ernst van de situatie wel in het juiste perspectief gezien moet worden omdat een volgende overschrijding met 5,76% van de trekkingsdatum leidt tot een jaar waarin er geen obligaties uitgeloot zijn. Dit betekent dat er een herstelplan ontwikkeld is waarin de 5,76% achterstand in de resterende 4 jaren met 1,44% per jaar ingehaald zal worden.

Na dit iets minder serieuze intermezzo en het uitwisselen van beleefdheden met mr. R.T. de Vries van notariaat Ter Apel kon worden overgegaan tot de meer ernstige zaken van het samenzijn dat op 13 december 2016 heeft plaatsgevonden.

In het overzicht treft u dan ook de obligatienummers aan die in aanmerking komen voor aflossing. Daarnaast worden tegelijkertijd 3 prijzen verloot. De prijzen staan bij het betreffende obligatienummer vermeld.

De uitgelote obligaties kunnen tot uiterlijk 31 december 2017 ter uitbetaling aan de penningmeester worden aangeboden.
 
2016
Obligatienummer
7X
8X
12X
16X
32XZweefvlucht
34X
48X
59X
62X
65X
82X
107X
114X
135X
149XVIP Fly in
159XULV Vlucht
169X
176X
178X
187XPaul Tibbets

Voor de liefhebber van luchtvaart historie, een kaart met de handtekening van Paul Tibbets.
Voor wie het niet weet, hij was de piloot van de B-29 bommenwerper die de eerste atoombom op Hiroshima gooide op 6 augustus 1945.

De handtekening is ECHT, dus niet gekopieerd.

UNIEKE KANS!

Interesse? Neem dan contact op met Rieks Buter


BIGGS@Odoorn 2016

Beste BIGGS bestuursleden,

Hierbij een kort bericht van mijn kant om jullie te laten weten dat onze club terugkijkt op een geslaagd BIGGS treffen in Odoorn het afgelopen weekend. Het prachtige weer van zondag en maandag heeft de regen en wind op vrijdag en zaterdag ruimschoots gecompenseerd. Hoewel er gerekend was op een grotere opkomst heb ik van veel mensen gehoord dat zij het treffen in deze omvang erg gewaardeerd hebben. Wij hebben het ook als plezierig en ontspannen ervaren. Voor Arjan en mij was het helemaal mooi omdat we sleeps konden maken en op deze manier kennis konden maken met de BIGGS leden. Dat hebben we op zondag en maandag volop kunnen doen. Mooie bijkomstigheid was dat er op zondagmiddag veel belangstellend publiek en dat we leden getroffen hebben van omliggende modelvliegclubs die een kijkje kwamen nemen.

Graag wil ik jullie erop attent maken dat er ruim 80 foto’s van het treffen hier te bekijken zijn en op onze Facebookpagina staan (zoeken op Odoorner Luchtvaart Club). Wellicht leuk om te delen met jullie leden. De foto’s zijn gemaakt door onze ‘huisfotograaf’ Frank Hooijschuur.

Groet en graag tot een volgende keer,

Simon Bos en Arjan van Oosten