Archief

Trekking obligaties 2016
15 december 2016

2016 is het jaar waarin voor de zesde keer de trekking van de clubhuisobligaties heeft plaatsgevonden. Hoewel uw penningmeester en voorzitter in veronderstelling leefden dat deze zesde trekking laat in het jaar, vlak voor het sluiten van de markt, zou plaatsvinden, bleek niets minder waar te zijn.

De trekking in het lustrumjaar van de obligatielening vond plaats op 27 november wat betekent dat we dit jaar nog geen 3 weken later zijn met het afstoffen van de boerenbont bussen. Gerekend over een jaar met 52 weken praten we in dit geval over een afwijking van 5,76%. Er zijn ergere dingen te bedenken.

Dat neemt niet weg dat de ernst van de situatie wel in het juiste perspectief gezien moet worden omdat een volgende overschrijding met 5,76% van de trekkingsdatum leidt tot een jaar waarin er geen obligaties uitgeloot zijn. Dit betekent dat er een herstelplan ontwikkeld is waarin de 5,76% achterstand in de resterende 4 jaren met 1,44% per jaar ingehaald zal worden.

Na dit iets minder serieuze intermezzo en het uitwisselen van beleefdheden met mr. R.T. de Vries van notariaat Ter Apel kon worden overgegaan tot de meer ernstige zaken van het samenzijn dat op 13 december 2016 heeft plaatsgevonden.

In het overzicht treft u dan ook de obligatienummers aan die in aanmerking komen voor aflossing. Daarnaast worden tegelijkertijd 3 prijzen verloot. De prijzen staan bij het betreffende obligatienummer vermeld.

De uitgelote obligaties kunnen tot uiterlijk 31 december 2017 ter uitbetaling aan de penningmeester worden aangeboden.
 
2016
Obligatienummer
7X
8X
12X
16X
32XZweefvlucht
34X
48X
59X
62X
65X
82X
107X
114X
135X
149XVIP Fly in
159XULV Vlucht
169X
176X
178X
187XPaul Tibbets

Voor de liefhebber van luchtvaart historie, een kaart met de handtekening van Paul Tibbets.
Voor wie het niet weet, hij was de piloot van de B-29 bommenwerper die de eerste atoombom op Hiroshima gooide op 6 augustus 1945.

De handtekening is ECHT, dus niet gekopieerd.

UNIEKE KANS!

Interesse? Neem dan contact op met Rieks Buter


BIGGS@Odoorn 2016

Beste BIGGS bestuursleden,

Hierbij een kort bericht van mijn kant om jullie te laten weten dat onze club terugkijkt op een geslaagd BIGGS treffen in Odoorn het afgelopen weekend. Het prachtige weer van zondag en maandag heeft de regen en wind op vrijdag en zaterdag ruimschoots gecompenseerd. Hoewel er gerekend was op een grotere opkomst heb ik van veel mensen gehoord dat zij het treffen in deze omvang erg gewaardeerd hebben. Wij hebben het ook als plezierig en ontspannen ervaren. Voor Arjan en mij was het helemaal mooi omdat we sleeps konden maken en op deze manier kennis konden maken met de BIGGS leden. Dat hebben we op zondag en maandag volop kunnen doen. Mooie bijkomstigheid was dat er op zondagmiddag veel belangstellend publiek en dat we leden getroffen hebben van omliggende modelvliegclubs die een kijkje kwamen nemen.

Graag wil ik jullie erop attent maken dat er ruim 80 foto’s van het treffen hier te bekijken zijn en op onze Facebookpagina staan (zoeken op Odoorner Luchtvaart Club). Wellicht leuk om te delen met jullie leden. De foto’s zijn gemaakt door onze ‘huisfotograaf’ Frank Hooijschuur.

Groet en graag tot een volgende keer,

Simon Bos en Arjan van Oosten